Thay won do E-mail

EDZÉSEK

UTE Boxterem , IV., Megyeri út 13. KEDD-CSÜTÖRTÖK: 19-órától Honvéd Dojo , XIII., Tüzér u.56. HÉTFő-SZERDA: 19-órától Tel:06-20-915-22-63

A THAY WON DO-ról röviden:


FULL-CONTACT, összetett (MMA) stílus, átfogó technikai készlettel, ido nélküli küzdelmekkel.
Közelebbrol:
Full-contact szemléletével, számos tradícionális stílus technikai készletének birtokában, sokszínu harcmodort tesz lehetové. Összetettsége révén az egyéni erosségekre alapozva bontakoztatja ki a hozzáillo küzdelmi felfogást. Nem alkalmaz - számos tradícionális irányzattal szemben - elképzelt ellenfél elleni (kata) gyakorlatokat, a hangsúlyt (rengeteg idot és energiát) inkább a valódi küzdelmekre fordítja. Nem versenyorientált, így kortól és nemtol függetlenül uzheto, bár versenyzési lehetoségek is biztosítottak különbözo szabályrendszerekben. Hatékonysága a jó hangulatú, változatos edzéseken folytatott kemény munka eredménye. A Karate, a Judo, a Savate technikáit ötvözi és formálja egy kerek egésszé.
Technikái:
Kéz: Az ökölvívás technikáit használja, ezenkívül fordulásos, ugró fordulásos
ütéseket, illetve a karate és könyökütést. Láb: A karatéban ismert összes rúgást használja (talaj és ugró rúgásokat is), de küzdelem közben a cél a hatékonyság. Egyéb: judo dobások, fojtások, törések, feszítések, lökések, lábfogások.
A stílus magasabb övfokozatnál önvédelmet, fegyveres elleni önvédelmet is tanít. (Ju-jitsu, Aikido)
A Thaywondo -tól kapsz:
Hiteles magabiztosságot, küzdoszellemet, bátorságot, akaraterot, állóképességet, önbizalmat, hitet, erosítéssel végzett erot (nyers ero), gyorsaságot, lazaságot, rugalmasságot, egyensúlyérzéket, üto, rugó és tartó erot, térérzékelést, koncentráló-képességet.
Thaywondo erossége:
Mindenféle üto-, rugó-, dobó technikában való jártasság összessége adja. Magas fokú állóképesség kifejlesztés (ido nélküli küzdelmek, kifulladásig, kiütésig). A technikák megértése, használata (nem a monoton kivitelezés). A türelem és ésszeruség a küzdelemben (nem a másik minél hamarabbi letámadása).
THAY WON DO STÍLUSALAPÍTÓ NAGYMESTERE
PUSKÁR BÉLA